עוגה מקופסא עם טעם של בית

שולחן יום הולדת עם עוגת פקמן מתנות וממתקים

מאז שנדרשתי ללמוד להכין עוגת יום הולדת פעם ראשונה עברו חמש שנים.
כמו שכבר כתבתי פה בעבר (וגם פה) כל יום הולדת מבחינתי הוא הזדמנות ללמוד משהו חדש.
בצק סוכר, קרם חמאה, סידורי בלונים, ועוד.
עם הזמן הבנתי שאני יותר אוהבת להתעסק בקישוט של העוגה מאשר באפייה עצמה
ועדיין חשוב לי שהעוגה תהיה טעימה אז השנה החלטתי לחפש קיצורים ומצאתי.
מסתבר שיש דרך פשוטה ליצור עוגות טעימות מאוד בלי הרבה התעסקות.

למי שלא יודעת, כל ימי ההולדת שלנו מרוכזים בחודש וחצי.
אלה פותחת את החגיגות אחריה אני ואז זוהר ומיכאל מסיים אותן ועל הדרך יש לי הרבה עוגות להכין
אז אם יש קיצורי דרך שאפשר להשתמש בהם אני מעדיפה.
היום החלטתי לשתף אתכן בקיצור הדרך שעזרו לי להפוך עוגה מקופסא לעוגה עם טעם של בית.

חייבת להוסיף פה תזכורת לעוגת יום ההולדת הראשון של מיכאל

הכל מתחיל בתערובת מוכנה לעוגה בקופסא, אני מעדיפה את התערובות של פילסברי.
זה עובד טוב גם עם תערובת עוגת השוקולד וגם עם התערובת של עוגת הוניל.
ההוראות שכתובות על הקופסא בד"כ כוללות הוספה של שמן, מים וביצים.
התוצאה שמתקבלת אם עוקבים אחרי ההוראות האלה היא, איך לומר, לא משהו..
אבל! מסתבר שיש כמה דברים פשוטים שאפשר לשנות בהוראות שכתובות על הקופסא שיהפכו את המיקס למעולה שאף אחד לא ישים לב שלא הכנת מאפס.

1. את השמן להחליף בחמאה מומסת


החמאה מוסיפה עומק ולחות לעוגה והיא משתדרגת בשניות. חשוב לשים לב שכשמחליפים שמן בחמאה צריךלהכפיל כמויות. אז אם כתוב חצי כוס שמן – לשים כוס שלמה חמאה.

2. להחליף מים בחלב

ההנחייה על הקופסא היא להוסיף לתערובת מים.
גם כאן עדיף להתעלם מההנחייה ובמקום מים כדאי להוסיף חלב, רגיל או צמחי מה שאת מעדיפה.
אני משתמשת לרוב בחלב סויה וניל.
החלב הופך את הבלילה לסמיכה יותר ואת העוגה להרבה יותר עשירה בטעמים.

3. להוסיף עוד ביצה

בדרך כלל ההנחייה היא להוסיף 3 ביצים.
כדי לקבל עוגה יותר לחה ודחוסה ופחות מתפוררת, כדאי להוסיף לה עוד ביצה.
כלומר במקום 3 ביצים, נשים 4. זה עושה שינוי גדול.

4. להוסיף כפית תמצית וניל

תמצית וניל תשפר את הטעם של העוגה פלאים, בייחוד אם היא טהורה.

עוגת ספל תה עם עוגיית תיון לאלה

קרם חמאה

קיצור נוסף שמצאתי היה מתכון ממש קליל לקרם חמאה במקום הקרם חמאה השוויצרי שהכנתי בשנה שעברה. הכנתי אותו לעוגת ספל התה של אלה ומרוב שנהנתי ממנו אחר כך הכנתי אותו גם לכל שאר העוגות.

250 גר' חמאה לא מלוחה
600 גר' אבקת סוכר
100 גר' שוקולד חלב
2-3 כפות חלב
כל מה שצריך לעשות זה לערבב בקערה גדולה אבקת סוכר וחמאה שהתחממה לטמפרטורת החדר על מיקסר ידני עד שזה מגיע למרקם קל ואוורירי ואז להוסיף שוקולד נמס שהספיק להתקרר קצת ואת החלב.

השילוב של השידרוגים לתערובת עוגה קיימת עם המתכון הפשוט של הקרם חמאה,
השאירו לי את הזמן שהייתי צריכה לסידורי בלונים ולקישוטים של העוגה.
מיכאל ביקש יום הולדת סוניק עם נקניקיות חריפות וטבעות זהב וכל מה שצריך,
לאלה עשינו מסיבת tea for two כי היא הייתה בת שנתיים ולזוהר עשינו יום הולדת פקמן.
למה? כי זה מה שמיכאל בחר.
אם את מחליטה לנסות משהו מהפוסט מזמינה אותך לשתף אותי איך יצא,
ואם יש לך קיצורים משלך גם אשמח לשמוע!

מצרפת פה עוד כמה תמונות מהחגיגות.

tea for two
עוגת סוניק
טבעות זהב ונקניקיות "חריפות"
וכמובן עוד מיני עוגת סקיי לגן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם...

 הספר הדיגיטלי

בית שעובד בשבילך

נושאים חמים

יש לך שאלה?

תפריט נגישות