כך תמלאי את המקרר באוכל בריא וטעים ותחסכי זמן מיותר במטבח

פודינג צ'יה בצנצנת זכוכית עם תוספת פירות

הפעם החלטתי לארח לראיון את איילת רוזנפלד כדי לדון על נושא שרוב חיי הרגשתי שאני לא מבינה בו כלום… אוכל, בישול, מטבח וכל מה שביניהם. שנים שהייתי מתוסכלת מזה.
זה היה ידוע שאני מזיזה את הדברים בבית (מארגנת) וזוהר מבשל. 
נכון שלפעמים הייתי מכינה כל מיני דברים, אבל בהרבה מקרים הייתי שורפת אותם או שוכחת לשים מלח…
וזה תמיד הרגיש לי מאוד מסובך. אחרי שמיכאל נולד בכלל זה נעשה בלתי אפשרי בשבילי להתפנות למטבח גם אם רציתי.. כשקלטתי שמיכאל אוכל בעיקר דברים מתועשים הבנתי שאני חייבת לעשות שינוי בהרגלי הבישול שלנו בבית. אז כשראיתי את הפרסום של איילת על התוכנית החדשה שלה ״למלא את המקרר״ ידעתי שהמורה הגיעה כי התלמידה סוף סוף מוכנה.

איילת רוזנפלד. לא צריך לבזבז שעות מטבח מיותרות כדי לאכול בריא.

אחרי תוכנית מהממת של 5 ימים שבה איילת הראתה לי צעד אחרי צעד איך למלא את המקרר באוכל בריא בלי לבזבז שעות מטבח מיותרות כל ההתנהלות שלנו סביב המטבח והאוכל השתנתה, מיכאל סוף סוף התחיל לאכול אוכל בריא וכמובן שזוהר מבסוט שהוא לא היחיד שמבשל בבית. החלטתי שאני חייבת להכיר לכן אותה ותפסתי אותה לשיחה צפופה.  

ואוו!! הפכת לי את המקרר והמטבח ב- 5 ימים. זה היה כל כך מדויק, מזוקק. בלי לספור קלוריות ובלי להפסיק לשתות קפה או לאכול שוקולד ושלל איסורים בסגנון. זה היה מה כן לעשות ואיך לעשות את זה בצורה הכי פשוטה ומדוייקת שיש. איך בכלל הגעת לשיטה הזאת והצלחת לזקק את זה ולהפוך את זה לכל כך פשוט?

עסקתי בתזונה מלא שנים ואני עדיין עוסקת בתזונה. אבל היום אני לוקחת את זה למקום יותר רחב, לעזור לנשים עסוקות למלא את עצמן באנרגיה, לחזק את עצמן. איך הגעתי למקום המזוקק הזה? אני במהות שלי תכלסית. אני אוהבת תכלס לדעת מה עושים. די לשמוע תאוריות. אני חושבת שזה הגיע לי עוד מלימודי הדוקטורט שלי שתמיד חייבו אותנו לשאול למה עושים את מה שעושים. אז נכנסתי למטבח שלי והתחלתי ליצור לעצמי כל מיני מנגנונים שיאפשרו לי להכין ולאכול אוכל בריא למרות העומס שמגיע יחד עם ניהול בית ומשפחה ועסק במקביל. אני מאוד אוהבת את המטבח אז קל לי להכנס ולעשות ונתקלתי בכל כך הרבה תגובות מסביב בסגנון ״טוב את אוהבת את המטבח, זה פשוט לך, אבל אני לא אוהבת את המטבח ואני כן רוצה לאכול אוכל בריא״. אז התחלתי לנסות להבין מה יש לי כל שבוע במקרר ואיך אני יכולה לזקק את זה לשיטה בשביל שאוכל ללמד נשים אחרות איך לעשות את זה במטבח שלהן. כך נולדה ״שיטת 5 הסירים״. 

המקרר שלי לפני ואחרי שיטת 5 הסירים

אז מה היא בעצם ״שיטת 5 הסירים״?

גיליתי שבלי לשים לב תמיד דאגתי שיהיו כמה סוגים של מזון מוכנים במקרר ואז כל הזמן היה אוכל נגיש ובריא לי ולמשפחה. השיטה מבוססת על 5 סירים שאני רוצה שיהיו לי במקרר ואז אני יכולה לשלב אותם. המתכונים בתוך השיטה משתנים. כשיש לי את חמשת הסירים אז יש לי הכל ואני יכולה לשלב ולהכין מהם כל מיני דברים. ניקח למשל את הסיר של החלבון זה יכול להיות שבוע אחד עוף שבוע אחר דג סלמון או טופו. זה לא משנה. העיקר שתהיה לי מנה תחת הכותרת של הסיר הזה. המטרה היא שבמקרר יהיו את 5 הסירים. אפשר לבחור לעשות את זה כל יום קצת או פעם אחת בשבוע במרוכז. אני בדרך כלל מבשלת ביום שישי, זה יום הקניות והבישולים שלי. אני כמעט לא מבשלת באמצע השבוע, אלא אם כן בא לי.

במהלך התוכנית אני כל הזמן אומרת שמה שחשוב כאן זה לא המתכונים אלא השיטה. אם משהו לא עובד לך באחד המתכונים, את יכולה לשנות. העניין הוא לקחת את השיטה ולהלביש עליה את מה שאת אוהבת. להתאים את השיטה אליך. השיטה מבחינתי צריכה להיות מאוד מאוד פשוטה כדי שנוכל לקיים אותה בכל העומס היומיומי. בשיטה שלי אני מראה איך מפסיקים לבזבז הרבה שעות מטבח ועדיין לאכול בריא. 

מהמם! איך הגעת לזה? 

יש לי דוקטורט שלי בכימיה אורגנית. אני בכלל הגעתי מהמעבדה. תמיד אהבתי לבשל, מאז שהייתי ילדה אני זוכרת שהייתי מוציאה את ההורים שלי מהמטבח ואומרת להם אני מכינה ארוחת שישי היום. אמא שלי קנתה לי את הספר ילדים מבשלים של רות סירקיס. עד היום יש לי אותו. משומש משומש, עם פתקים בכתב של כיתה א׳. 

נראה לי שלכולנו היה אותו אבל לא כולנו השתמשנו בו… ובטח שהוא לא השפיע עלינו עד כדי כך. 

תמיד בישול משך אותי אבל לא הייתי מבשלת בריא. תזונה בריאה זה משהו שנכנסתי אליו רק לפני 20 שנה בערך. הילדים שלי עד היום צוחקים עליי שכשהם היו קטנים הייתי מחממת להם את השניצלים הקפואים ובימי הולדת היו בקבוקים של קולה ואוכל עם צבעי מאכל. 

היו לי מיגרנות כל החיים וחמישה חודשים אחרי שילדתי את הבן הבכור שלי היה לי שיתוק בחצי גוף. בלי יכולת לדבר ובלי יכולת לזוז. עשיתי סדרה ארוכה של בדיקות והתברר שזה מהמיגרנות. אחרי שהתזונה הבריאה נכנסה לחיים שלי יום אחד פתאום קלטתי שכבר חצי שנה לא הייתה לי מיגרנה. עברו מאז כבר 20 שנה והמיגרנות לא חזרו. לאט לאט התחילו להתייעץ איתי בנושא, אז הלכתי ללמוד כדי שאני אוכל לעזור באופן מקצועי. 

הייתי פעם אצל תזונאית סינית והיא אמרה לי להכין דייסה ונתנה לי מתכון וכל פעם הייתי שורפת אותה. אז בפועל זה לא קורה. מה שלימדת אותנו בקורס על השיבולת שועל הדקה ממש עושה הגיון. יש בקורס המון דיוקים והוא ממש מותאם ליום יום.

אחד הדברים שאני רואה בתחום התזונה הבריאה שמאוד צורם לי זה שיש כללים נוקשים ואת צריכה לעמוד בכללים האלה. גם אם את לא אוהבת וזה לא טעים לך רק כי זה מה שהגוף צריך. יש לנו גם נפש אנחנו לא רק גוף. אם זה לא טעים אז לא חייבים לאכול את זה אפילו אם זה מאוד מאוד בריא. אני למשל פחות מתחברת לכוסמת מלאה שהיא מאוד בריאה. מצאתי את הדרך לגרום לה להיות ממש טעימה אבל אם זה לא טעים אז לא אוכלים. חשוב למצוא את הדרך לעשות את זה טעים. אם זה לא טעים זה לא יחזיק לאורך זמן.

זה בדיוק מה שאני אומרת על לזרוק חפצים בבית!!יש המון כלים שאת מלמדת בשיטה שהפכו את כל הנושא של אכילה להרבה יותר קלילים ופשוטים. זה היה מדהים שגם חסכת לי זמן וגם התחלנו לאכול הרבה יותר בריא. 

לאכול בריא וטעים זה ממש פשוט כל מה שאת צריכה זה את הכלים הנכונים בשביל לעשות את זה והחלק שאני הכי אוהבת הוא שאת עובדת הרבה פחות במטבח. זו בדיוק המהות של השיטה שלי. אמא ממוצעת נמצאת היום תחת המון עומס. צריך לנהל את הבית המשפחה וקריירה או עסק מהצד בגלל זה היה לי מאוד טבעי להמשיך גם לתוכנית שבה אני עוזרת לבעלות עסקים לחזק את עצמן פיסית רגשית מנטלית. 

תודה לך שפינית זמן להתראיין לבלוג ואני בטוחה שגם זוהר ומיכאל מודים לך על השינוי שעשית לנו במטבח. איפה אפשר לקבל עוד פרטים על הקורס שלך? 

בשמחה. אפשר לראות את כל הפרטים על הקורס כאן בקישור.

מהממת! תודה רבה!! ממליצה בחום!

גם אוצ׳ו מרוצה 🙂

שירי פופינס דולב

מחברת הספר "בית שעובד בשבילך", מרצה ומלווה תהליכים לארגון הבית.
איקאה הוא המקום השמח שלי, אני חנונית של פתרונות אחסון ומכורה לפרוייקטים של DIY. המטרה שלי? ללמד אותך איך ליצור לעצמך בית שאת לא צריכה לסדר (את יכולה אם בא ממש לך)

אהבת? מוזמנת לשתף!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם...

חיפוש!

איזה נושא מעניין אותך היום?

הספר הדיגיטלי

בית שעובד בשבילך

נושאים חמים

אישה עם ספר על הראש - במה את מאמינה
ארגון ועיצוב

במה את מאמינה?

לגדול בעולם הזה אומר שאנחנו מתחנכות על ערכים שמישהו שהיה משמעותי בחיינו מאמין בהם.לחיות בחיים האלה אומר שאנשים מסתכלים עלינו

קרא עוד »

יש לך שאלה?

תפריט נגישות