דירה קטנה זה לא תירוץ 

סלון קטן, ספה, כוננית קלסרים שולחן סלון נמוך

כשאני מדברת עם לקוחות אחד הדברים שאני שומעת הרבה זה "הדירה שלנו קטנה מדי ובגלל זה אין מספיק מקום". האמת? ברוב המקרים גודל הדירה זה לא תירוץ. כמעט תמיד יש את היכולת לארגן חכם ולייצר מקום וגם אם זה לא יהיה מושלם זה בטוח יהיה הרבה יותר טוב.

בגלל זה החלטתי לכתוב לך על הדירה הראשונה שבה אני זוהר גרנו. לקרוא לזה דירת סטודנטים זה מחמאה…

זו היתה דירה פיצית ברמת אביב של 24 מ"ר שבה היינו צריכים ללמוד, לנגן ולשיר (אני וזוהר נפגשנו בפקולטה למוזיקה :)), לנוח מול הטלוויזיה, לבשל, לאכול, לארח חברים ומדי פעם גם לישון.  אז כמובן שחובבת ארגון שכמוני לא נרתעה מהאתגר ועשיתי כל מה שאפשר כדי למצות את המקסימום מהמרחב הזה ולייצר לנו כמה שיותר מקום מהחלל הפצפון שהיה לנו.

לתחום אזורים – דבר ראשון שעשיתי בחלל הצפוף שהיה לי לעבוד איתו היה לייצר גבולות ברורים בין האזורים. כשיש הרבה פונקציות בחלל קטן חשוב מאוד שיהיה ברור איזה פונקציה מתבצעת באיזה איזור. את יכולה לראות לדוגמה את הכוננית שחוצצת בין פינת המוסיקה ל"סלון" (ספה קטנה וטלויזיה). הכוננית יצרה למעשה הפרדה רעיונית וויזואלית בין האיזורים.

הכוננית מפרידה בין הסלון לחדר המוזיקה

לקחת בחשבון שיש איזורים שיש להם שתי פונקציות כמו שולחן האוכל שהיה גם שולחן העבודה שלנו. חשוב לדאוג שיהיה פתרונות אחסון באיזור הזה שישרתו את 2 הפונקציות וכך ההפרדה בין האזורים בבית תוכל להישמר. בתמונה את יכולה לראות שמצד אחד יש מנורת כתיבה וקלסרים אבל גם מצאתי מקום לאחסון המפיות עבור הפונקציה של פינת האוכל.

פינת אוכל שהיא חדר עבודה

אחסון לגובה – אחסון לגובה הוא תמיד מומלץ בעיניי אבל כשמדובר בשטח כל כך קטן, זה הופך לקריטי. את הכונניות הצרות והקומפקטיות יכולתי להזיז בין האזורים השונים לפי הצורך. ליד הפסנתר, בחדר השינה, לחדר העבודה ואפילו לאמבטיה. איפה שהאחסון היה צריך חיזוק. אחסון לגובה מאפשר לך להכניס יותר חפצים לבית על אותו שטח למעשה.

אחסון לגובה

חלוקה פנימית – בהרבה מקרים האחסון הקיים הוא לא מדוייק לצרכים שלנו ואנחנו צריכים לדייק אותו באופן שיענה על הצרכים שלנו. זה עיקרון שנכון לכל בית אבל גם כאן, בשטח צפוף זה הרבה יותר חשוב. ארגון פנימי מאפשר לנו לנצל את מלוא הפוטנציאל של האחסון וכך אנחנו לא מבזבזות שום חלל מיותר. לדוגמא את יכולה לראות בתמונה שבנוסף לתלייה שהייתה קיימת הוספתי מתלים לנעליים מאיקאה ומעל התלייה שמתי מחלק מדף ובתוכו קופסאות שהיו על תקן המגירות שהיו חסרות.

יש ממייני כביסה גם אם אין מקום

שקט ויזואלי – דרך נוספת וחשובה לגרום לבית הקטן שלנו להרגיש יותר מרווח היא להוריד את העומס הויזואלי. כשיש ערימה של חפצים לא קשורים בחלל צפוף, זה יוצר עומס בעין ובראש. לעומת זאת כששומרים על אחידות ויזואלית זה נותן שקט וגורם לחלל להרגיש יותר מרווח ומאוורר. השגתי את זה באמצעות שימוש בקלסרים זהים, קוספאות קטלוג אחידות וכריות באותו צבע. אם למשל הקלסרים בתמונה היו בצבעים וגדלים שונים זה היה מגביר את תחושת הצפיפות, לעומת זאת בגלל שהם זהים, זה הופך את החלל לאסוף ונעים יותר.

טלוויזיה והמשך קלסרים מה"משרד"
אחידות בקלסרים בחדר המוסיקה

בקיצור… "הבית שלי קטן מדי" זה לא תירוץ לא להשקיע בבית. אם כבר… בדיוק להיפך – להשקיע יותר מחשבה ותכנון יכול לעשות לך הבדל עצום בבית ואם את מתלבטת ולא בטוחה איך את יכולה להפוך גם את הבית שלך למאורגן ונעים את מוזמנת לכתוב לי.

שירי פופינס דולב

מחברת הספר "בית שעובד בשבילך", מרצה ומלווה תהליכים לארגון הבית.
איקאה הוא המקום השמח שלי, אני חנונית של פתרונות אחסון ומכורה לפרוייקטים של DIY. המטרה שלי? ללמד אותך איך ליצור לעצמך בית שאת לא צריכה לסדר (את יכולה אם בא ממש לך)

אהבת? מוזמנת לשתף!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם...

חיפוש!

איזה נושא מעניין אותך היום?

הספר הדיגיטלי

בית שעובד בשבילך

נושאים חמים

אישה עם ספר על הראש - במה את מאמינה
ארגון ועיצוב

במה את מאמינה?

לגדול בעולם הזה אומר שאנחנו מתחנכות על ערכים שמישהו שהיה משמעותי בחיינו מאמין בהם.לחיות בחיים האלה אומר שאנשים מסתכלים עלינו

קרא עוד »

יש לך שאלה?

תפריט נגישות