חג האור הגיע ולכן החלטתי להקדיש את הפוסט הזה למרכיב הכי חשוב בחג – הנרות.
כבר כמה שנים שאני כל חנוכה מחפשת נרות לבנים וכבר כמה שנים שאני לא מוצאת. בעייני נרות לבנים הם הכי יפים גם בחנוכה. העניין הוא שמסיבה מסויימת אי אפשר להשיג חבילת נרות לחנוכה שבה כל הנרות לבנים (לפחות אני לא הצלחתי למצוא). השנה התלבטתי אם פשוט להזמין מחו״ל, אבל אז כרגיל הבנתי שהכי פשוט (ומדליק) יהיה להכין את הנרות בעצמי. אז אחרי מחקר מקיף שערכתי, הכנתי לך פוסט חגיגי בנושא נרות לבנים DIY.
קפצתי לחנות היצירה הקרובה לביתי וקניתי שם פתילים ושעווה ונגשתי לעבודה. אגב, אפשר להכין פתילים תוצרת בית מחוט כותנה ובשביל השעווה אפשר להשתמש בשאריות של נרות שיש בבית או בנרות תה. אם לא הייתי מוצאת פתילים ושעווה ייעודיות זה מה שהייתי עושה. ככה מכינים את הפתילים תוצרת בית. כשמכינים נר חשוב שבקצה הפתיל יהיה משהו כבד כמו אום שימשוך אותו למטה כי אחרת הוא יוצא עקום. למקצוענים יש כלים רחבים והם משתמשים בחתיכת עץ שאליה מחוברים כל הפתילים. בצורה כזאת הם מכינים כמה נרות במקביל. אני הכנתי את הנרות אחד אחד.. ולפעמים גם הצלחתי לעשות שניים במקביל עם שתי ידיים. אולי לקראת חנוכה הבא אני אחפש כלי יותר רחב וגבוה כדי שאני אוכל להכין יותר נרות בפחות זמן וגם שהם ייצאו יותר ארוכים.
מתחילים בלהמיס את השעווה בכלי זכוכית בתוך סיר עם מים חמים.
חוזרים על הפעולה עד שמגיעים לעובי הנר הרצוי. בעשר הטבילות הראשונות זה יכול להיות קצת מתסכל ולגרום לך להרגיש כאילו זה לא עובד כי השינוי הוא ממש מינורי. לכן צילמתי לך את ההבדלים. אחרי 20 טבילות כבר ממש רואים נר.. בתמונה בצד שמאל את יכולה לראות את הפתיל הקנוי, לידו פתיל אחרי 10 טבילת ואז פתיל אחרי 20 טבילות ובסוף הנר אחרי 30 טבילות.
כשהנר כבר מספיק עבה אנחנו נעצור ונגזור את בסיס המתכת של הפתיל ואז נטבול שוב כמה פעמים כדי ליצור קצה יפה וגם כדי לוודא שהנר מספיק רחב כדי להתאים לחנוכיה.
חג שמח!