מאז שמיכאל נולד שואלים אותי הרבה על לידת הבית שלנו.
לא אחת אני זוכה לקריאות התפעלות ומחמאות על האומץ והרוגע שלי ולעיתים גם הרמות גבה על איך זה יכול להיות שלא הפחיד אותי שלא יהיה לי אפידורל או רופא באזור.
עכשיו שהוא חוגג 10 חודשים. זה גרם לי לחשוב על כל מה שעברנו יחד עד עכשיו ובעיקר על הלידה.
אני חושבת שאחד הדברים הכי משמעותיים עבורי היה ללדת בבית.
נקודת המוצא שלי היא שלידה היא לא מחלה ועל כן היא לא מצריכה רופא ולא בית חולים.
אתן בטח כבר יודעות שאני עושה הכל DIY, אז את הלידה אני אתן למישהו אחר לעשות?
החלטתי לעשות לידת בית מתוך האמונה שאני יודעת ללדת ושהבן שלי יודע להוולד.
הצירים מבחינתי הם כאב שאני מסוגלת לעמוד בו ועל כן אין לי צורך באפידורל.
זה ידע שטבוע בי ובו ונגיש לנו ואני שמחה להגיד שהיום, אחרי הלידה שלו זה כבר מעבר לאמונה זו וודאות. וכן, ההחלטה ללדת בבית לא התקבלה בקלות ראש אלא קדמו לה שיחות שניהלנו (אני זוהר ומיכאל) כל אחד עם עצמו ואחד עם השני, ספרים שקראנו, ונשות מקצוע נפלאות שתמכו בנו בדרך.
אם את שוקלת לעשות לידת בית, אני אנסה לסכם פה בפוסט את הדברים שעזרו לנו.
חשוב לי לציין שכל אחת צריכה לעשות קודם כל את מה שמרגיש לה הכי בנוח.
יש כאלה שסביבה של בית חולים גורמת להן להרגיש בטוחות וזה מצוין, אני אישיתי ידעתי שארגיש הכי טוב ובטוח בבית עם בעלי ועם מיילדת ודולה שבחרתי מראש.
אם את חושבת על הנושא של לידת בית, ריכזתי לך כאן כמה דברים שאני חושבת שכדאי לך להכיר לפני שאת מקבלת החלטה.
לידה פעילה
הספר לידה פעילה הוא ספר חובה. נקודת המוצא בעיניי לכל לידה שהיא, בלי קשר אם היא בבית או בבית החולים. בעידן שבו חינכו אותנו שאנחנו צריכות לסמוך על הרופאים ש״יילדו״ אותנו ואנחנו נהיה פסיביות, במקום להאמין בעצמנו ובגוף שלנו וביכולת שלו ללדת באופן אקטיבי.
הספר מדבר על איך קרה שמתנוחות זקופות עברנו לשכיבה על הגב, למה זה אפשרי וחשוב להיות אקטיבית בלידה ולא להעביר את האחריות במלואה לגורם חיצוני.
ברור לי שיש לידות שמסתבכות ומצבים שמצריכים טיפול רפואי ומזל שהרפואה יודעת לתת אותו אני לא מדברת כרגע על מקרים כאלה.
היפנובירתינג
עוד ספר ששווה לקרוא בלי קשר ללידת בית הוא היפנוברת׳ינג.
בישראל קוראים לשיטה הזו ״פשוט ללדת״. זה קורס הכנה ללידה וכמו שאת רואה יש גם ספר שמסכם את עיקרי השיטה הזו.
אנחנו עשינו אותו באמא אדמה בהוד השרון, הקורס מאוד עזר לנו לשים את הפוקוס על הדברים שאנחנו רוצים שיקרו בלידה ולא על הדברים שמהם אנחנו מפחדים.
זאת גישה שעוזרת לפתוח את הראש ולהבין שלידה יכולה להיות רגועה ונעימה פשוטה וטבעית ולא חייבת להיות מלווה בצרחות ובקללות נוסח הוליווד.
ללדת בבית
אם את שוקלת ללדת בבית שווה לך לקרוא על הנושא. האמת, עד שקניתי את הספר כבר הייתי סגורה על זה שאני רוצה לידת בית ועברתי עליו רק ברפרוף. אבל אם את רק מתחילה לשקול את הנושא שווה לקרוא אותו לעומק.
לידה אורגזמית
כן, כן קראת נכון. הסרט מציג אלטרנטיבה השונה מחווית הלידה המקובלת כיום.
בסרט קוראים לסוג הלידה הזו ״אורגזמית״, בעיניי המילים טבעית, פשוטה, אקטיבית, נעימה, רגועה שהוזכרו בספרים למעלה הן עוד מילות תואר שיכולות לשמש כדי לתאר את האלטרנטיבה הזאת.
סרט מדהים, מרגש, חשוב ומשמעותי. מציג עובדות מאוד מעניינות לגבי לידות בכלל.
בסרט תחשפו לחווית הלידה האורגזמית של 11 זוגות. ניתן לצפות בו בוימאו או באמזון פריים.
להצטרף לקבוצת לידה פעילה בפייס
להצטרף לקבוצת לידה פעילה בפייסבוק הייתה אחת ההחלטות החשובות שקיבלתי כי שורה תחתונה גם אם הייתי יולדת בסוף בבית חולים (הרי הייתי מוכנה לכל אופציה..) הייתי רוצה ללדת לידה פעילה וטבעית בלי אפידורל. עולים שם הרבה פוסטים מחזקים, הרבה השראה מנשים שעברו לידות פעילות ועל הרבה מהדברים שאני ממליצה בפוסט הזה קראתי לראשונה שם. נשאלות שם שאלות רלוונטיות שעוזרות ללמוד את הנושא מכמה שיותר כיוונים. לחצי כאן למעבר לקבוצה
ארגון אימהי
ארגון מיילדות הבית בישראל, האתר שמרכז את כל מיילדות הבית בארץ.
האתר שדרכו הגענו למיילדת המדהימה שלנו שתמכה בנו לאורך הדרך בבחירה הלא שגרתית שלנו גם כשלרגעים נראה היה שזה לא יצליח מכל מיני סיבות. לחצי כאן לאתר של ארגון אימהי
חוזר משרד הבריאות
אם את ממש רצינית לגבי הנושא של לידת בית, הצצה בחוזר לידות הבית של משרד הבריאות יכול לעזור לך לקבל את ההחלטה. בחוזר יש תנאים בריאותיים הקובעים מתי אפשר או אי אפשר לעשות לידת בית, יש סעיף המדבר על מה המרחק מבית החולים שבו יכולה להערך הלידה, אילו תנאים פיסיים חייבים להיות במקום בו נערכת הלידה, אילו אנשי מקצוע רשאיים לערוך את הלידה ועוד.. לקריאת החוזר לחצי כאן
אם לסכם את הנושא, לידה היא תהליך טבעי, לגוף יש מנגנונים שמופעלים בזמן הלידה, יש משמעות לסביבה שבה את נמצאת בזמן הלידה, לאינטראקציות שמתרחשות סביבך ולמספר הפעמים שנכנסים לבדוק אותך. הסרטון הזה ממחיש את הקושי שטמון בלידה בסביבה שעסוקה בסטטיסטיקות ומספרים, סביבה שלא מאמינה ביכולת שלך ללדת בעצמך עד שבסוף גם את משתכנעת.
ואהווו, אז שיהיה במזל ובהרבה אושר ושמחה 🙂