ראש השנה זו תקופה טובה לחשוב מה היית רוצה שיהיה בשנה הבאה. זה גם הזמן להחליט מה אנחנו רוצות לשנות. כשזה נוגע לבית אני הרבה פעמים שומעת ״השנה אני אהיה יותר מסודרת״, ״אני צריכה לשנות את ההרגלים שלי״ ועוד משפטים בסגנון. ריכזתי לך כמה החלטות לשנה החדשה שכדאי לך לאמץ.
החלטות שיגרמו לך להרגיש הרבה יותר טוב לגבי הבית שלך.
להפסיק זרוק
פגשתי הרבה נשים שמרגישות לא טוב עם עצמן כי הן לא זורקות מספיק… אז כתבתי כבר פוסט שלם על למה זה לא באמת הפיתרון לסדר בבית. אבל אם לתמצת, צאי מנקודת הנחה שהדברים שיש לך, את צריכה אותם, אלא אם יש לך עשרה מאותו סוג או שמשהו קרוע, שבור או שאת ממש לא אוהבת אותו אז את מוזמנת לזרוק בכיף. עכשיו כשאנחנו יוצאות מנקודת ההנחה הזו נשאלת השאלה מה לעשות עם החפצים שלך. מוזמנת לעבור לסעיף הבא.
להפסיק לסדר את הבית
נכון, זה בדיוק ההפך ממה שרובנו היינו מחליטות בתחילת שנה. כי תחילת השנה זה זמן כזה של קבלת החלטות שלא נעמוד בהן ואז נרגיש רע עם עצמנו. זה מעגל רשע כזה שרק הולך ומקטין אותנו. אז כמו שאני אומרת לכל לקוחה חדשה שמתעניינת בתהליך, בכל סדנה, הרצאה ואפילו בסדרת הסרטונים החינמית שלי – הגיע הזמן להפסיק לסדר את הבית. בייחוד בגלל שאין לרובנו מושג בכלל מה זה לסדר ומה שאנחנו עושות זה מעבירות את הבלאגן ממקום למקום. הדרך להתמודד עם רוב הבתים היא ארגון ולא סדר את יכולה לקרוא יותר לעומק כאן. חשוב לי להסביר, ההבדל שבין לארגן ולסדר הוא כמו ההבדל שבין להסתפר ולהסתרק. להסתפר זה כמו לארגן, משהו שעושים אחת לכמה זמן ואם התספורת טובה, אז להסתרק (לסדר) לא אמור לקחת לך הרבה זמן. ככה זה אמור להרגיש כשמסדרים את הבית. אם את סידור הבית לוקח לך הרבה זמן ואף פעם לא נגמר, זה כנראה סימן שצריך ללכת לספר, כלומר לעשות ארגון בבית ולא סדר.
להתחיל להשקיע בנדל״ן
הבית שלך, והאחסון שבו הם נדל״ן יקר מפז והגיע הזמן להתחיל להשקיע בו. אני אוהבת להסתכל על הבית כאילו זה עיר גדולה, גם במטבח ובאמבטיה מקור המים הוא המרכז וכל החפצים שלנו מתארגנים סביבו במעגלים. מה שהכי בשימוש קרוב למרכז ומה שפחות בשימוש יותר רחוק. אגב גם בארון בגדים שלך יש נדל״ן יקר יותר ונדל״ן יקר פחות. המדפים שמול העיניים הכי יקרים… אלה שלמטה ואלה שלמעלה פחות ולכן נשים שם דברים שפחות בשימוש. עכשיו זה הגיון בריא וכולנו בעצם יודעות שכדאי לתעדף את החפצים ועדיין אני מגיעה לבתים שבהם מתחת לכיריים במקום מגירת כלי ששת יש מגירת בלאגן. או בתים שבהם מכונת הקפה נמצאת בקצה הימיני של המטבח והקפסולות במגירה הכי שמאלית שיש במטבח או שבגדים שקטנים על הילדים ומחכים לילד הבא נמצאים במדף בגובה עיניים במקום להיות מאוחסנים בוואקום גבוה גבוה ורחוק מהעין ותופסים מקום לבגדים עכשווים. הנדל״ן שיש לך בבית יכול לעבוד לטובתך ובשבילך ויכול גם למרר לך את החיים. ממש שווה להשקיע בו.
להוציא חפצים מהשקיות או הקופסאות מיד כשנכנסים הביתה
אחד הדברים שאני רואה בהרבה בתים שחוזר על עצמו זה שקיות או קופסאות שאין לבעלי הבית מושג מה יש בתוכן. הם הגיעו הביתה, הניחו את זה באיזה פינה, זה התגלגל לפינה אחרת ושכחו מזה. פתאום בתהליך (כי אני לא מרשה שקיות וקופסאות חח) הם מגלים שיש להם נעליים חדשות, מצעים חדשים, מטען חדש, מלא דברים שלא נפתחו עדיין כי שכחו מקיומם וכבר עמדו לקנות חדש. אין הרבה דברים שאני אוסרת עליהם אבל לאחסן חפצים בשקיות ובקופסאות שבהם הם נקנו זה ביג נו נו.
לקבל (ולאהוב) את הבית שלך כמו שהוא
מה הכוונה? הדוגמא הכי טובה שאני יכולה לתת היא מתהליך של לקוחה שגרה בבית שכור שבעליו נכה ולכן הוא העביר את חדר השינה והאמבטיה המרכזית לקומה התחתונה. עכשיו חדר השינה של הלקוחה ממוקם בקומה העליונה קרוב לחדר השינה של הילדים. הבעיה מתחילה כשהיא קמה בבוקר ויורדת לצחצח שיניים ולהתקלח ואז צריכה לחזור למעלה כדי להתלבש או שהיא צריכה לקחת איתה למסע את התחתונים, הבגדים והתכשיטים ומה אם היא שכחה משהו? בקיצור בשגרת בוקר ואגב גם בשגרת ערב המסע הזה גוזל זמן מאוד יקר ויוצר מצבים שכל הזמן הם צריך לעלות ולרדת. כמו שאת יכולה לתאר לעצמך זה היה מצב מאוד מתסכל. אז השלמנו עם הבית כמו שהוא וקיבלנו את המצב והעברנו את הבגדים מחדר השינה לקומה התחתונה ליד האמבטיה. פתאום אפשר לנשום, נהיה כיף וקליל יותר בבית. כל זה התאפשר רק כי החלטנו להקשיב לבית ולא לקונבנציה שאומרת שהבגדים חייבים להיות בחדר השינה.
להקשיב לעצמך
בהרבה מקרים לקוחות שלי יודעות מה הן רוצות ומה הן אוהבות אבל הן לא עוצרות להקשיב לרצונות שלהן. כי הן לא בטוחות אם זה נכון או לא. חלק גדול מתהליך ריפוי הבית מפזת בכלל לא עוסק בחפצים בארגון ובסידור אלא דווקא במה אנחנו אוהבות ורוצות ואין כזה דבר נכון או לא נכון כשזה נוגע לרצונות שלנו.
לא לפחד להתנסות
תהליך הדיוק של האחסון והארגון בבית עובר דרך ניסוי וטעייה, רק התנסות בפועל יכולה להביא אותנו למסקנות אמיתיות. כשאנחנו חושבות על שינוי ופוסלות אותו על הסף בלי לנסות אנחנו בעצם מפסידות מכל הכיוונים. נתקלתי בהרבה לקוחות שמפחדות להזיז דברים בבית אבל האמת שיש מין קסם כזה שקורה ברגע שאת מוכנה לשחרר את הפחד ולהתחיל להזיז דברים. זה מכניס המון קלילות לתוך הבית ומראה לך כל מיני אפשרויות חדשות שלא חשבת עליהן. מציעה לך לנסות, זה ממכר.
איזה החלטות את חושבת שתאמצי לשנה הקרובה? שתפי אותי
שנה טובה ומתוקה!