אני לא יודעת אם זה ככה בכל המשפחות אבל אצלנו שבועות תמיד היה חג הבופה.
לרוב היינו חוגגים אותו אצל ההורים של אבא שלי וסבתא שלי היתה מכינה המון סוגי סלטים ופשטידות, כמו שאני אוהבת! אני יכולה לאכול סלטים כל היום. אני חושבת שממנה קיבלתי את האהבה שלי לבופה. אפילו בחתונה שלנו היה בופה (של חוות הצוק).
יש משהו קליל ונעים ולא מחייב בבופה. גם לאורחים וגם למארחת.
האורחים יכולים לקחת לעצמם מה שהם רוצים וכמה שהם רוצים.
גם למארחת זה חוסך כאב ראש כל האוכל כבר בחוץ מראש והיא יכולה להיות נוכחת בארוע
במקום להיות כל הזמן במטבח.
העניין הוא שבופה מצריך תכנון מקדים כדי שהוא לא יהפוך לפקק תנועה כשהאורחים רוצים לקחת אוכל.
מעבר לאוכל עצמו הוא גם דורש מאיתנו להתייחס לנראות שלו.
לכן, החלטתי לכתוב על 4 טעויות שעדיף להמנע מהן כשעורכים בופה,
כמובן שאת כל הטעויות שכתובות פה עשיתי לאורך השנים, צירפתי גם תמונות להמחשה.
1. לשים את הצלחות הסכו"ם והמפיות באותו מקום
הצלחות צריכות להיות בתחילת התור של הבופה ולא באמצע השולחן. זה ימנע בלבול ויהיה ברור לאורחים מאיפה מתחיל הבופה. לרוב האנשים מאוד לא נוח לקחת אוכל כשצריך להחזיק צלחות מפית וסכו"ם יחד ויש מקרים שבהם הם יעדיפו לקחת רק צלחת ואז יחזרו לסכו"ם ולמפית, עובדה שיכולה להפריעה לזרימה של האורחים. עדיף לשים את הסכו"ם בצד השני של השולחן שיוכלו לקחת אותם אחרי שהם סיימו לקחת אוכל.
2. לשים את הסכום עם הידית כלפי מטה
בהרבה מקרים שמים את הסכו"ם ככה שהידית כלפי מטה בצורה כזאת כדי לקחת אותו אנחנו צריכים לגעת בחלק שאיתו אנחנו אוכלים וגרוע מזה, אחרים, גם אם זה בלי כוונה, נוגעים בכף, בשיני המזלג או בלהב של הסכין שעוד מעט נאכל איתו. ממש עדיף לשים את הסכו"ם עם הידית כלפי מעלה.
3. לשים את השתייה יחד עם האוכל
מאוד כדאי לעשות עמדה נפרדת לשתייה. זה יוצר זרימה יותר טובה כשמי שרוצה לשתות לא צריך לעמוד באותו התור של מי שרוצה לאכול ולהפך.
4. לשים את האוכל באותו הגובה
פשוט להניח את האוכל על השולחן זה באמת הכי פשוט אבל זה גם הכי משעמם מבחינה ויזואלית והרבה פחות טעים והרי זה ידוע שאנחנו אוכלים עם העיניים. כשמוסיפים קצת גובה לשולחן האוכל נראה הרבה יותר מזמין.
להוסיף גובה לשולחן זה לא מאוד מסובך, אנחנו רק צריכות למצוא פתרונות אחסון בגבהים וגדלים שונים ולהניח אותם על המפה הרגילה. אם הם לא מאוד יפים ודקורטיביים אנחנו יכולות לשים מעליהם מפה נוספת שתכסה אותם. וכדי לעזור להם להטמע עוד יותר טוב כדאי גם לשלב צמחים פרחים נרות או קישוטים אחרים.
3 תגובות
תודה על הבלוג
תודה לך על התגובות המשמחות, דניאלה היקרה ❤️
ועוד דבר שמצאתי שעוזר , להזיז את שולחן ההגשה מהקיר ולסדר את המזון בצורה מעגלית כך שהתור מתקדם במעגל . הגבהה במרכז אם יש יותר מזון ממקום….