"אני לא ידעתי שאת יודעת להכין עוגות כאלה בעצמך" אמרה לי הגננת של אלה,
"גם אני לא!" עניתי לה "ואז מיכאל נולד.."
מאז יום ההולדת הראשון של מיכאל כשהבנתי כמה עולה להזמין עוגה וסידור בלונים החלטתי שיום ההולדת שלו זו הזדמנות ללמוד משהו חדש.
אז כל שנה למדתי עוד משהו. למדתי לעצב רקע לתמונות סמש דה קייק, לאפות עוגות, לעבוד עם בצק סוכר, להכין שרשרת בלונים, להכין ספרה עצומה מבלונים ולהכין באנרים, כתבתי על חלק מהמיומנויות האלה בהרחבה בפוסט 5 סרטוני הדרכה שישדרגו לך את מסיבת יום ההולדת.
כמו כל שנה, גם השנה, חפרתי את הרשת כדי ללמוד מיומנויות חדשות שיעזרו לי להתמודד עם האתגרים שניצבו בפניי בימי ההולדת – פרחי קרם חמאה שוייצרי, עוגה טבעונית, עבודה עם דפי סוכר ועוגות גן.
בפוסט הזה אני מרכזתי לך את מיטב הפוסטים, סרטוני ההדרכה והמתכונים שעזרו לי ובתקווה יעזרו גם לך להכין עוגת יום ההולדת בעצמך.
ליום ההולדת של אלה רציתי קישוטי פרחים, מנורות נייר וסטרימרים.
מעבר לזה, עוד לפני שהיא נולדה היה לי ברור שתהיה לה עוגה בעיטוף עם קרם חמאה שוויצרי כמו של dr frosting (שאם אתן לא מכירות עדיין זה לגמרי הזמן להתחיל לעקוב אחריה).
העוגות שלה מושלמות ברמה אחרת וגם המחירים…
שוב מצאתי את עצמי מול מיומנות חדשה שאני צריכה ללמוד מאפס.
התכוננתי לעוגה הזו כמעט חצי שנה. בפסח, זוהר קנה לי קורס של עיצוב בקרם חמאה של eat cake be merry, הקורס היה ממש יקר ומאכזב ובכלל לא לימד איך להכין פרחים מקרם חמאה הוא רק נתן את המתכון לעוגת וניל ומתכון לקרם חמאה ושניהם בכמויות שמתאימות לגדוד.
מתכונים שממש לא עונים על הצורך שלי – הכנת עוגה אחת, אז בסוף מצאתי את עצמי מחפשת מתכונים לכמות יותר קטנה ביוטיוב.
אחרי זה אמא שלי קנתה לי עוד קורס שהיה כזה ארוך ומסובך שבקושי הגעתי לצפות בו..
בינתיים חרשתי את הרשת וכל האינסטגרם, הפינטרסט והיוטיוב שלי התמלא בסרטונים של עיצוב עוגות.
אז כשהגיע נובמבר הרגשתי שאני פחות או יותר מבינה איך להכין קרם חמאה ואיך ליצור את הפרחים ועדיין הכל התחבר לי יחד רק כשהגעתי לבלוג ולסרטוני ההדרכה של Preppy Kitchen.
הוא מדגים ומסביר בפירוט ונותן מתכונים מדויקים ובזכותו הייתה לאלה עוגה ביום ההולדת.
הוא לגמרי מסכם את כל מה שצריך לדעת ומגיש את זה בצורה מדויקת אם הייתי מגיעה ישירות אליו זה היה מקצר לי את כל הדרך והחפירה שעברתי בחצי השנה האחרונה.
בסרטון הזה הוא מסביר איך להכין קרם חמאה שוויצרי, בסרטון הזה הוא מסביר איך להכין פרחים מקרם חמאה ובסרטון הזה הוא מסביר איך להכין עוגת וניל מעלפת.
על הדרך הכנתי לה עוד עוגה לתמונות סמאש דה קייק שכמובן צילמנו בעצמנו בבית.
יום ההולדת של מיכאל הפגיש אותי עם אתגר לא פשוט בפני עצמו. עוגה טבעונית.
הגן של מיכאל הוא גן טבעוני והרבה מהילדים בו טבעוניים. לכן החלטתי להכין עוגה טבעונית.
בפוסט לפני שנתיים כתבתי שאני לא אמא משקיעה אלא למדנית ומאז בהכנות לכל יום הולדת יש רגע שבו זוהר מסתכל עליי ואומר "את יודעת שאת אמא משקיעה כן?" ואני מהנהנת בהשלמה.
במסע שלי עם העוגה הטבעונית ניסית מתכון של עוגיו.נט והעוגה התפוררה לי לגמרי. אחר כך הכנתי את המתכון של Tivoneat ויצאה עוגה נהדרת שלא התפוררה בכלל וממנה יכולתי להרכיב עוגה של שתי קומות.
לבקשת המתבגר בן הארבע נושא יום ההולדת היה פוקימונים. לכן הכנתי עוגת פוכדור מבצק סוכר טבעוני.
השם ישמור אותי מבצק סוכר טבעוני. לא מצאתי שום סרטון הדרכה על בצק סוכר טבעוני ונהרסו לי כמה וכמה חבילות של בצק סוכר לפני שהבנתי שבצק סוכר טבעוני עדיף לא ללוש ולא להשתמש ביותר מדי אבקת סוכר למניעת הידבקות. ככל שלשים אותו יותר ושמים אבקת סוכר הוא מתפרק ומתפורר לבלי שוב.
המסקנה שלי היא שברגע שפותחים את החבילה ישר צריך לרדד אותה וכמה שפחות.
עדיין הבצק נקרע ונסדק בכל מיני מקומות אבל סה"כ המתבגר היה מרוצה וגם החברים שלו אז גם אני.
את העוגה קישטתי עם דמויות של פוקימונים מדף סוכר.
גם עם קישוטים מדף סוכר לא יצא לי לעבוד לפני כן אבל במקרה הזה כן מצאתי סרטון הדרכה יעיל שעזר לי מאוד.
לעוגת הגן הטבעונית ניסיתי עוד מתכון. הפעם המתכון של קרוטית. יצאה עוגה עשירה, נימוחה, רכה טעימה ומתפוררת מאוד. אפיתי אותה בתוך תבנית קרטון מיוחדת לעוגות גן שמתאימה לאפייה ויש לה גם מכסה שאפשר לקחת אותה לגן בלי להסתבך עם ניילונים נצמדים וניירות כסף.
לקישוט עוגת הגן רציתי ללכת על משהו שלא ידרוש ממני הרבה השקעה.
כמובן שחיפשתי השראה בפינטרסט ומצאתי את הרעיון הזה בשבילו השתמשתי בקישוטים (סוכריות, כוכבים ואותיות מבצק סוכר) שהיו לנו בבית. בשביל העיצוב שלה רק הייתי צריכה להדפיס את הספרה 4 על קרטון לגזור אותה לשמן אותה קצת ולהניח אותה על הגנאש ולפזר סביבה את הסוכריות ומעליהן להניח את הכוכבים ולהוריד את ה-4 בעדינות. אני הייתי ממש מרוצה. הגנן פחות..
כי כל הילדים רוצים סוכריות ולא הבאתי עוד סוכריות לגנאש של ה-4, איך לא חשבתי על זה בעצמי.
את מיני עוגת הפעוטון של אלה הכנתי בקטנה עם קישוטי בצק סוכר (באמת שכל פעם שעושים את זה, זה לוקח פחות זמן) את ההשראה לעוגה כמובן מצאתי בפינטרסט ובשבילה השתמשתי בשתי קומות של תבנית בקוטר 16 בכל זאת הם ממש מעט ילדים