לקראת החורף שמגיע החלטנו לפתוח את מדור המתכונים שלנו במרק חציל קרמי ומפנק.
למרק הזה נצטרך: 4 חצילים, 3 גזרים, 3 גבעולי סלרי, 1 בצל לבן, שמן זית,
תבלינים: פפריקה, כמון, כורכום, מלח ופלפל שחור
נשטוף את החצילים ונחורר אותם במזלג
נחמם תנור למאתיים מעלות ונכניס למשך שעה בערך עד שהחצילים מתרככים.

לאחר שהחציל התרכך בתנור נניח לו להתקרר ונתחיל להכין את המרק:
נחתוך את שאר הירקות- סלרי בצל וגזר

נטגן את הבצל והסלרי בשמן זית וכשהם מתחילים להשחים נוסיף את גם הגזר לעוד כמה דקות.
אחרי שהחצילים התקררו קצת נרוקן את תוכנם לקערה ונוסיף לסיר

נטגן עוד מספר דקות ונמלא את הסיר במים רותחים מהקומקום

נתבל בכף וחצי פפריקה, כף כמון וחצי כף כורכום, מלח ופלפל לפי הטעם
נביא לרתיחה ואחר כך נבשל על אש קטנה למשך חצי שעה או עד שהגזרים יתרככו.
אחרי שהמרק מתקרר קצת מרסקים במוט בלנדר עד לקבלת מרקם אחיד.
לתקן לפי הטעם. ולהגיש עם זילוף שמן זית, פפריקה ובצל ירוק לקישוט

בתאבון!