השבוע מיכאל חזר לגן וסוף סוף היה לנו קצת זמן לאפס את הבית. חודש שלם הוא היה בבית ואנחנו שני עצמאים, מצאנו את עצמנו עובדים ללא הפסקה. בבוקר מיכאל יצא עם זוהר לגינה ואני ניצלתי את הזמן בשביל להספיק קצת לעבוד. אחרי שמיכאל הלך לישון צהריים התחלפנו, זוהר עבד ואני שמרתי עליו ובערב כשסוף סוף היה קצת שקט – כמובן שניצלנו את הזמן בשביל לעבוד עוד קצת ולסגור את כל מה שלא הספקנו במהלך היום.
זה בעיקר אומר שזמן לסדר את הבית – לא היה. נכנסנו למצב חירום והיינו חייבים לתעדף את המשימות שלנו ומה לעשות שלסדר לא היה בראש סדרי העדיפויות. היה יותר חשוב לטפל בילד, לדאוג לצאת איתו לפחות פעם ביום, להכין אוכל שלא נרעב, לחזור ללקוחות בשביל שנכניס כסף החודש וכו'… באופן טבעי סידור הבית נדחק הצידה.


אז מה לעשות כשאין לך זמן לסדר את הבית? האמת ששמעתי כבר על כל מיני פתרונות יצירתיים למצב – אפשר לדחוף הכל מהר מהר לארונות, לצאת מהבית (למרות שעכשיו זה לא כל כך רלוונטי…) ואפשר גם פשוט לוותר ולשקוע בייאוש. אם אף אחת מהאפשרויות לא מדברת אלייך, אז יש גם אפשרות נוספת והיא לקבל את המצב ולעבוד איתו. אם אין לך כרגע זמן לסדר, זה בסדר שלא תסדרי! יש מספר פעולות שאת יכולה לעשות שלוקחות מעט זמן ועדיין יפחיתו את תחושת העומס בבית:
1. לסדר את המיטה
סידור המיטה זו פעולה שלוקחת בדיוק 2 דקות כך שתמיד יש זמן לעשות אותה. גם כשהחדר מבולגן, אם תסדרי את המיטה, תגלי שזה יוצר עוגן של סדר בחדר. זה השטח הכי גדול שנמצא בחדר ולכן הוא גם תופס את העין יותר מכל דבר אחר. כשהמיטה מסודרת, זה לא משנה כל כך שיש בלגן בצדדים. את לא חייבת לעשות סידור מיטה של בית מלון עם 200 סוגי כריות וכיסוי מיטה, פשוט למתוח את הסדין, לקפל את השמיכה ולנער את הכרית יעשה לך הבדל בחדר. חדות העין ישימו לב שהכריות שלנו הן כמו בזהבה ושלושת הדובים. הגדולה של אבא הבינונית של אמא והקטנה של לולו 🙂

2. לשים חפצים בחדר שאליו הם שייכים
גם אם אין לך זמן לשים כל חפץ חזרה במקום שלו, את יכולה במשך 5 דקות לעבור בבית, לאסוף את החפצים המפוזרים ולשים אותם בחדרים שאליהם הם שייכים. את יכולה לרכז אותם בסל, בקופסה ואפילו אם תניחי אותם על הרצפה או על משטח כלשהו בחדר, עדיין תחושת הסדר תגדל ותרגישי פחות עומס בבית כי את תדעי איפה הדברים נמצאים. זה גם יקדם את סידור החדר (כשיתפנה לך הזמן לכך) כי כל חפץ יהיה ליד המקום שלו.
3. לוודא שבסוף היום הכיור ריק ונקי
המטבח הוא החדר הכי מרכזי בבית. כולם נכנסים אליו לפחות 5 פעמים ביום במצב שגרה. בסגר הוא עובד שעות נוספות כשכולם אוכלים את כל הארוחות שלהם בבית. מספיק שבישלנו ואכלנו ארוחה אחת בשביל להרגיש שהוא עולה על גדותיו. להתמודדות עם הכלים בכיור יש שתי גישות, הראשונה אומרת שצריך לשטוף כלים מיד בתום השימוש בהם. הגישה שלי אומרת שאני מעדיפה לרכז את ההתמודדות עם הכלים לפעם אחת בערב במקום לעשות את זה כל פעם קצת. כך או כך, חשוב להגיע למצב שבו אין כלים בכיור כשאנחנו הולכות לישון. לא יודעת מה איתך, אבל כשאני קמה בבוקר והכיור מלא כלים זה מדכא אותי. לעומת זאת, כשאני קמה והכיור ריק ונקי זה נותן לי תחושה טובה גם כשכל שאר הבית מבולגן.
4. ליצור לך בית שעובד בשבילך
בית שעובד בשבילך יודע להתאים את עצמו להרגלים שלך והוא גם יודע שלפעמים את לא יכולה לסדר את הבית. הסוד הוא לייצר בית שיש בו מקום גם לבלאגן, גם לחוסר הזמן וגם לזה שלפעמים את פשוט עייפה. נכון שהבית לא היה מסודר, המשחקים של מיכאל היו מפוזרים בסלון, הכביסה חיכתה שנקפל אותה וגם שולחן האוכל התמלא בפיצ'פקעס. העניין הוא, שכשיש לך בית שעובד בשבילך, גם אם יש בלגן בבית, הבית לא מרגיש עמוס. החלק הכי טוב הוא שכשמיכאל חזר לגן – לסדר את כל הבית לקח בדיוק רבע שעה.


אני כמובן ממליצה על האפשרות ה-4. נכון שזה לוקח קצת זמן לייצר בית כזה אבל ברגע שסיימת את יודעת שגם כשאת לא יכולה (או רוצה) לסדר את הבית, עדיין הכל בסדר. עכשיו, להסביר את העקרונות שבעזרתם אפשר לייצר בית שעובד בשבילך אני לא אוכל בפוסט אחד וגם לא בעשרה… בגלל זה בדיוק כתבתי ספר שמסביר איך גם את יכולה לעשות את זה אצלך בבית. הספר יצא ממש עכשיו ויש לך הזדמנות לרכוש אותו במחיר הרשמה מוקדמת. לחצי כאן לפרטים נוספים.