למה הכל צריך להיות בסדר כל הזמן?

שולחן עבודה מלא חפצים מפוזרים

מה נשמע? הכל בסדר. איך הולך? יהיה בסדר.

בסדר זאת התשובה הכי שגורה לכל שאלה.

יש לנו צורך בלתי נשלט או אולי אפילו חובה חברתית שהכל יהיה בסדר. אנחנו צריכות לשכנע את עצמנו שהכל בסדר גם כשהדברים ממש רחוקים מלהיות בסדר. בקיצור, יש לנו אובססיה לסדר.

נשים בקופסא שיראה בסדר

מה המשמעות של זה? ברוב הפעמים זה אומר שיש המון מה להגיד אבל עדיף לא לפתוח את זה, אז אפשר לסכם ולהגיד שהכל בסדר. אופציה שניה היא שאנשים ששואלים לשלומנו לא באמת מתעניינים לשלומנו בגרסא המלאה, אופציה שלישית היא שלפעמים אנחנו לא באמת רוצות לשתף אנשים במה שקורה לנו בחיים ואופציה רביעית היא שזה מין ספורט לאומי כזה שכמה צרות שלא יזרקו עלינו אנחנו בסוף אנחנו חייבות להיות בסדר ואין לנו באמת מדד למתי זה כבר מפסיק להיות בסדר כי פיתחנו יכולת הכחשה מופלאה. הרי "אין לנו זכות בכלל להתלונן, הכל טפו חמסה וברוך ה'…" אבל כשהכל כל הזמן בסדר ואנחנו צריכים למזער ולהקטין כל דבר שעובר עלינו אנחנו מאבדות את התחושה האמיתית של כאב וסבל ולא שמות לב שחצינו את הגבול של הבסדר ממש ממש מזמן.

היכולת שלנו לקחת מציאות חיים מורכבת ולסכם אותה ב"הכל בסדר" מכניסה אותנו לצרות. זה קורה לנו גם בבית שלנו הקולקטיבי – מדינת ישראל וגם בבית הפרטי שלנו. לימדו אותנו שגם בבית אנחנו חייבות שהכל יהיה בסדר, ואם אין סדר בבית אז תדחפי מהר מהר הכל לארונות בשביל שלא יראו. אבל האמת היא שברוב המקרים אין לנו מושג איך לייצר סדר ואנחנו עושות משהו בצורה שטחית שיהיה בסדר למראית עין. מפחיד לפתוח את מה שיש בפנים וכשאין לנו את הכלים לתמודד עם זה, אנחנו נמנע בכל מאודנו מלעשות זאת.

אבל מה לעשות, שהחיים לפעמים מזמנים לנו גם מצבים שבהם לא הכל בסדר? הבית שלנו מרכז את הכל, את החפצים שלנו, את מערכות היחסים שלנו, את הרצונות, החלומות, האכזבות וגם את הבעיות. ולפעמים אי אפשר שהכל יהיה בסדר… לפעמים הכל מתפרק לנו, ושום דבר לא בסדר. דווקא מתוך היכולת להכיר בעובדה שדברים לא בסדר, מתוך הקבלה של זה שיש דברים שהם לא בסדר אפשר לעשות שינוי ולמצוא את הדרך האולטימטיבית להתמודד איתם.

הצורך שהכל יהיה בסדר כל הזמן מונע מאיתנו לפתוח את הבעיות האמיתיות ולהתמודד עם המצב. הבעיתיות במצב הזה היא שכל עוד אנחנו לא פותחות את זה הבעיות לא באמת יעלמו ואנחנו נשאר רק עם ״הכל בסדר״. אז אם נמאס לך להגיד שהכל בסדר ואת מרגישה שהגיע הזמן להסתכל לבעיות בעיניים ולמצוא להן את הפתרון אני מזמינה אותך לוובינר ״הנוסחה לבית שלא צריך לסדר״.

תמונות unsplash

שירי פופינס דולב

מחברת הספר "בית שעובד בשבילך", מרצה ומלווה תהליכים לארגון הבית.
איקאה הוא המקום השמח שלי, אני חנונית של פתרונות אחסון ומכורה לפרוייקטים של DIY. המטרה שלי? ללמד אותך איך ליצור לעצמך בית שאת לא צריכה לסדר (את יכולה אם בא ממש לך)

אהבת? מוזמנת לשתף!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם...

חיפוש!

איזה נושא מעניין אותך היום?

הספר הדיגיטלי

בית שעובד בשבילך

נושאים חמים

אישה עם ספר על הראש - במה את מאמינה
ארגון ועיצוב

במה את מאמינה?

לגדול בעולם הזה אומר שאנחנו מתחנכות על ערכים שמישהו שהיה משמעותי בחיינו מאמין בהם.לחיות בחיים האלה אומר שאנשים מסתכלים עלינו

קרא עוד »

יש לך שאלה?

תפריט נגישות