מיוחד לשבועות – מה באמת צריך להיות בפלטת הגבינות שלך

שולחן עם כיבוד, מפה לבנה, ידיים לוקחות מהאוכל

שבועות הוא אחד החגים שאני הכי אוהבת כי הרי זה חג הגבינות והיין הרשמי.
זוהר ואני מאוד אוהבים גבינות ויין וזכינו, באמת זכינו לגור מעל המעדניה המושלמת ״מן האדמה״.
לקראת החג שבא עלינו לטובה תפסתי את חן המקסים, הבעלים של הסניף בכפר סבא וחבר טוב שלנו לשיחה צפופה על איך אפשר ליצור את האימפקט הכי מושקע לשולחן החג וכמובן שרצוי בכמה שפחות מאמץ, כמו שאני אוהבת.

הי חן, תודה שפינית קצת מהלו״ז העמוס שלך בשביל ללמד אותנו איך להכין שולחן חג שבועות כמו שצריך.

באהבה שירי׳לה.
אני נמצא בתחום כבר 10 שנים ועדיין הדבר שאני הכי אוהב זה לעבוד עם האנשים, בעולם האוכל לכל אחד יש את מה שהוא אוהב ויעשה לו טוב על הלב והתפקיד שלי הוא לעזור לו למצוא את זה. בגלל זה שמחתי על ההזדמנות להסביר איך עושים שולחן חג מפנק.

חן עמר, הבעלים של סניף מן האדמה כפר סבא // תמונה: מן האדמה

בוא נתחיל בשאלה הגדולה – מה הדבר הכי חשוב בשביל שאנשים יעופו על שולחן החג שלנו?

אם את רוצה ארוחה שאנשים יהנו ממנה, הדבר שאני הכי ממליץ הוא להשקיע בחומרי גלם איכותיים. כשאת מביאה אוכל איכותי, את לא צריכה לעשות הרבה בשביל לייצר אפקט של וואו. היופי הוא שזה גם חוסך לך זמן עבודה, כי לא צריך להתעסק בבישולים. את פשוט חותכת, פורסת ויש לך ארוחה מפוארת.

דווקא את אירועי הקייטרינג הכי יוקרתיים שיצא לי לעשות, לקח הכי פחות זמן להכין, כשחומרי הגלם איכותיים, הם עושים את העבודה במקומך.

חומרי גלם מעולים עושים במקומך את העבודה  // תמונה: מן האדמה

מהמם, איך ידעת שאני אוהבת שדברים עובדים בשבילי? אז אם אנחנו מדברים על חומרי גלם – איך היית ממליץ להכין פלטת גבינות טובה לחג?

הסוד לפלטת גבינות מוצלחת הוא הגיוון. בשביל שתהיה פלטה מרשימה, את צריכה 7 סוגי גבינות על המגש:

  1. גבינה בשלה – ברי או קממבר
  2. גבינה קשה מתיישנת עם ארומה וטעמים עזים – אולד אמסטרדם.
  3. גבינת עיזים – ממליץ במיוחד על הכמהין – היא אחת האהובות על אנשים.
  4. גבינה מחלב כבשים – כדאי לכם לנסות למשל מנצ׳גו ביין
  5. גבינה עם צבע – חשוב שהפלטה תהיה גם מעניינת ויזואלית. גבינה ירוקה עם בזיליקום או גאודה לימון פרסי בצבע שחור יכול לעשות לך את העבודה.
  6. גבינה רכה – בורטה למשל זה בכלל חגיגה. מומלץ לפתוח אותה מראש, לחתוך לרבעים ולתת לגבינה הרכה שבפנים לנזול החוצה ואז לתבל בקרם בלסמי, שמן זית, מלח גס, פלפל, אפשר גם לסחוט מעל זה חצי עגבניה ולהוסיף בזיליקום טרי לקישוט.
  7. גבינה למריחה – גם כאן כדאי שיהיה משהו מפתיע ומגוון כמו למשל בולגרית בתוספת זיתי קלמטה.
פלטת גבינות // תמונה: מן האדמה

נשמע מהמם! עכשיו אני רעבה… מה עוד כדאי שיהיה על השולחן לצד הגבינות?

גם כאן לא צריך לעבוד קשה אם יש לך חומרים טובים. כדאי להוסיף כמה סוגי מטבלים וממרחים מיוחדים כמו ממרח ארטישוק ופלפל קלוי שיגוונו את הטעמים ויוסיפו לאווירה.
חמאה איכותית מעניינת כמו חמאת כמהין או חמאה בתוספת מלח ים אטלנטי יכולה מאוד לשדרג את הטעמים. תמיד נחמד שיהיו בצד כמה טאפאסים – פלפלונים, פרחי היביסקוס, דגים מעושנים, לא הרבה יודעים את זה אבל סלט חצילים על האש גם הולך מעולה עם גבינות.
ריבה או שתיים – ריבת דובדני אמרנה או ריבת בצל ביחד עם הגבינה יתנו לך הרבה יותר עומק לטעמים.
תמיד כדאי לקשט קצת את הפלטה עם אגוזים, פירות, או פירות יבשים.
וכמובן לא לשכוח את המאפים – לחם מחמצת אגוזים וצימוקים מעולה, אפשר להשתמש בבאגט צרפתי שמגיע חצי אפוי ואז את שמה אותו 7 דקות בתנור ויש לך באגט טרי והבית מריח כמו מאפייה ותמיד אפשר להוסיף עוד קצת קרקרים וגריסיני.
אם את רוצה לעבות את הארוחה אז קיש, לזניה או פסטה טובה יסגרו לך את הפינה.

כן, כן ועוד פעם כן! ועכשיו לשאלה הנצחית – יין אדום או לבן?

הכי חשוב קודם כל זה לבחור מה שאוהבים, המטרה היא להינות ולא ללכת לפי חוקים מסויימים. אני אישית מציע לצד הגבינות להגיש יין לבן יבש או חצי יבש קריר. גם מרענן וגם לא ילכלך את הבגדים הלבנים אבל הכל הולך 🙂

יין לבן לא ילכלך את הבגדים אבל הכל הולך // תמונה: מן האדמה

מה לגבי קינוח?

זה מפתיע אנשים, אבל האמת היא שגבינות יכולות להיות קינוח מקורי ומיוחד.
את יכולה לעשות למשל עוגת קממבר – כל מה שאת צריכה זה לקחת גלגל קממבר לפזר מעל סוכר חום ואז לשרוף אותו עם מבער כמו קרם ברולה, יוצא מדהים.
גבינת בושה דבש היא מתוקה ואפשר להגיש אותה כמו שהיא לקינוח. אפשר גם פשוט לקחת חתיכות ברי ולהוסיף מעל דובדבן אמרנה, פקאן מתוק או חתיכת שוקולד. זה שילובים שבדרך כלל לא חושבים עליהם אבל אנשים ממש מתלהבים כשהם טועמים אותם.

עוגת קממבר // תמונה: מן האדמה

נשמע מושלם! עוד דברים שכדאי לדעת לגבי שולחן החג?

חשוב להוציא את הגבינות מהמקרר לפחות שעה-שעתיים לפני האכילה, הן צריכות להיות בטמפרטורת החדר. הרבה פעמים לקוחות באים ואומרים לי שהגבינה בבית לא טעימה כמו הגבינה אצלנו בסניף, הסיבה היא שהם אוכלים את זה ישר מהמקרר ולא נותנים להן להתחמם קצת.

את הגבינות שנשארו אפשר לאחסן לטווח ארוך של חודשיים שלושה בניילון נצמד. אם מצטבר קצת עובש על הדפנות אפשר פשוט לגרד אותו, בד״כ הגבינה עדיין תהיה טובה.

טוב, עשית לי חשק. אז רגע לפני שנכנס לקנות גבינות, רציתי לדעת אם אפשר לתת הטבה חגיגית לקוראות של הבלוג?

ברור שירי׳לה! עשינו קופון מיוחד לקוראות שלך לרכישה מהאתר עד סוף מאי. צריך רק להזין את הקוד Chen1211 והן מקבלות 10% הנחה.

תודה חן אתה אלוף!

שירי פופינס דולב

מחברת הספר "בית שעובד בשבילך", מרצה ומלווה תהליכים לארגון הבית.
איקאה הוא המקום השמח שלי, אני חנונית של פתרונות אחסון ומכורה לפרוייקטים של DIY. המטרה שלי? ללמד אותך איך ליצור לעצמך בית שאת לא צריכה לסדר (את יכולה אם בא ממש לך)

אהבת? מוזמנת לשתף!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם...

חיפוש!

איזה נושא מעניין אותך היום?

הספר הדיגיטלי

בית שעובד בשבילך

נושאים חמים

אישה עם ספר על הראש - במה את מאמינה
ארגון ועיצוב

במה את מאמינה?

לגדול בעולם הזה אומר שאנחנו מתחנכות על ערכים שמישהו שהיה משמעותי בחיינו מאמין בהם.לחיות בחיים האלה אומר שאנשים מסתכלים עלינו

קרא עוד »

יש לך שאלה?

תפריט נגישות